chrysanne headers new 02

Personality Plants

De roots van Personality Plants liggen in de chrysanten. Sinds 1970 kweekt het bedrijf chrysanten waarvan de laatste 4 jaar potchrysanten. Chrysanne Grandezza is hun specialiteit. Het familiebedrijf aan de Waellandweg 4 in Monster wordt geleid door Marco Persoon. De bedrijfsoppervlakte is 16.500 m2 en de jaarproductie betreft 750.000 potchrysanten. Hiermee is Personality samen met Lionplant marktleider binnen het allerhoogste kwaliteitssegment van potchrysanten. Daarnaast teelt het bedrijf op kleine schaal seizoensproducten.


Afzet

Personality Plants is, evenals Lionplant, lid van Decorum en kweekt getopte potchrysanten van een hoogwaardige kwaliteit. Dit uit zich in een grove plant, rijk gevuld met bloemen en een zeer goede houdbaarheid. Door het relatief kleinschalige karakter van het bedrijf is de eigenaar ook regelmatig op de werkvloer aanwezig. Dit betekent goed contact met alle medewerkers. Op deze manier kan, indien nodig, snel bijgestuurd worden. Alles wordt in het werk gesteld om de hoogwaardige kwaliteit en de wensen van de klant te waarborgen.

Een kijkje in de productie

Personality Plants kweekt gedeeltelijk op roltafels en gedeeltelijk op betonvloer. Hierdoor kan gemakkelijk geschakeld worden in bijvoorbeeld assortiment of potmaten. De teelt op roltafels is grotendeels geautomatiseerd. De teelt op de betonvloer is meer handmatig. Vanaf het steken van de stek tot aan het afleveren van de plant is relatief veel handwerk nodig. De medewerkers bij Personality Plants worden intern opgeleid om de hoogwaardige kwaliteit te waarborgen. Aandacht voor het milieu Personality Plants vindt het belangrijk om mee te werken aan een beter milieu. Zo wekken zij de energie die nodig is voor de belichting op met een warmtekracht installatie. De vrijgekomen warmte wordt gebruikt om de kas te verwarmen. Ook de rookgassen die hierdoor vrijkomen worden gereinigd en in de kas teruggebracht. Dit heet Co2 en is nodig voor de groei van de plant.

Meer weten over Personality Plants? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Marco Persoon

 

PrimaFlora

Neem ook eens een kijkje op onze pagina op PrimaFlora.nu

×

Log in