website header

Van Schie

De roots van Van Schie liggen in de potlelies. In 1985 was Wim van Schie de eerste met deze teelt. Het bedrijf is uitgegroeid tot specialist in het telen van potlelies in vele variëteiten, kleuren en potmaten. Het bedrijf beslaat een oppervlakte van 5 hectare. Inmiddels wordt dit moderne bedrijf gerund door Martin van Schie en Marcel van der Voort. Alle producten worden op duurzame wijze geteeld. Vanaf 2018 heeft Van Schie de teelt van Chrysanne® Grandezza overgenomen van Personality Plant. Inmiddels wordt ook de  Chrysanne® Margarita op het bedrijf gekweekt.

Afzet

Van Schie is, evenals Lionplant, lid van Decorum en kweekt onder meer getopte potchrysanten van een hoogwaardige kwaliteit. Dit uit zich in een grove plant, rijk gevuld met bloemen en een zeer goede houdbaarheid. Vanuit de teelt van potlelies is Van Schie gewend om klant- en maatwerkgericht te werken. Alles wordt in het werk gesteld om de hoogwaardige kwaliteit en de wensen van de klant te waarborgen.

Een kijkje in de productie

Na de start van de teelt van lelies (bollen) en chrysanten (stek) worden deze gescheiden en volgen elk hun eigen stroom door het productieproces. Van Schie heeft geïnvesteerd in belichting en een goede omgeving om nauwkeurig te kunnen steken en toppen. De teelt van de Chrysanne® start op roltafels, vervolgens worden deze wijder gezet op de betonvloer. Bij het aflever klaar maken komen de verschillende teelten weer bij elkaar, zodat ze op maat voor de klant ingepakt en desgewenst gecombineerd kunnen worden.

Aandacht voor het milieu

Van Schie vindt het belangrijk om mee te werken aan een beter milieu. Zo wekken zij de energie die nodig is voor de belichting op met een warmtekracht installatie. De vrijgekomen warmte wordt gebruikt om de kas te verwarmen. Er gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden om de planten vrij van ziekten en plagen te kunnen kweken. Wanneer nodig wordt er bijgestuurd. Van Schie is partner van Trias Westland aardwarmte project en zal medio .


Meer weten over Van Schie? Bezoek de website Van Schie!

ondernemers met chrysanten web
De ondernemers Marcel van der Voort en Martin van Schie
×

Log in